Stamboom Ebbelinghues - Lubert Schulze Brexel
Double click to edit 
1702
Op 19 november verklaarden zij dat zij de boerderij wilden overdoen aan Lubert Schulze Brexel en Eva Ellebracht, die een dochter van de broer van Wirxel was.
De oude Goddert Wirxel echter wilde tot zijn dood het erfgoed bestieren, en tot die tijd moest het jonge echtpaar daar als knecht werken.
Voor begrafenis en hemelvaart werd de aanzienlijke som van 424 ‘talern’ van de landeigenaar verlangd.
Deze bepaalde nog dat, in het geval de jongelieden verkwistend of anderszins ongepast de boerderij zouden beheren. zij daarvan zouden moeten verdwijnen, waarbij zij het geld terug zouden krijgen.
Dan zou de boerderij weer aan het klooster komen.
De jongelieden moesten na het overlijden van de oude Wirxel jaarlijks een pond was aan pacht betalen en bepaalde diensten aan het klooster leveren.
De vrijbrief van Brexel moest nog verschaft worden, die van de jonge vrouw was er al.
in de volgende tijd bleek reeds dat de zorgen van de landeigenaren niet ongegrond waren.
1707
Op 7 november werd Lubert Brexel Wirxel bij de abt uitgenodigd omdat hij in strijd met een verbod vruchtbare bomen had geveld.
De gevolgen waren 50 ‘talern’ straf, te betalen met Kerstmis 1707 en Kerstmis 1708.
Tevens volgde er de dreiging met een uitezttingsproces.
1712
Op 7 juni kocht het klooster van Stift Lippstadt die tienden, die het daarvoor van het erfgoed van Wirxel betrok.
Die tienden bestonden uit 8 Münsterse schillingen en twee kippen en twee ganzen per jaar, daarbij het 10e veulen, het 10e kalf en het 10e varken.
Het gedrag van Lubert Brexel was in de volgende tijd zodanig, dat de abt zijn bedreiging uitvoerde en het uitezttingsproces aanspande.
Het oordeel van het gerecht Müunster, dat in hoger beroep door het gerecht in Keulen uitdrukkelijk bekrachtigd werd, ontzette de boer totaal van het erfgoed, wegen onaanvaardbaar gedrag.
Echter Lubert bleek een hardnekkige persoon en weigerde te ontruimen.
1717
 
In dit jaar verkocht de Abt zonder aarzeling de boerderij met nadeel aan Hensen in Westerkotten. Met paardenwagens werd de inboedel verwijderd.
Ongeveer 30 jaar later kwam er een nieuwe boer, Adam Fathögel met zijn vrouw Anna Louise Wessel.
Zij brachten nieuw bloed op de boerderij.
Lubert met zijn vrouw Eva hebben na die tijd (van uitzetting) in Wadersloh gewoond. In het duoregister is nog de doop van 2 kinderen vermeld.
1749
Lubbert overlijdt
1756
Zijn vrouw Eva overlijdt.
Goddert Wirxel